Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

Alchemie van de Liefde - Lisette Thooft

Het geheim van de strijd, en hoe relatieconflicten je helpen om de Steen der Wijzen te vinden
Alchemie van de Liefde
Alchemisten trachtten via een chemisch proces van lood goud te maken. Dit proces vereiste een perfecte omgeving, bescherming en geduld.

In Alchemie van de liefde beschrijft Lisette Thooft de overeenkomsten tussen de alchemie en een liefdevolle relatie tussen mensen.

In elke vrouw zit een draak verscholen, die haar klauwen in haar zorgvuldig uitgekozen prooi zet en zo de situatie volledig onder controle probeert te houden. In elke man zit een gepantserde ridder of robot, die zich volledig terugtrekt in zijn eigen, logische wereld zodra hij zich in het nauw gedreven voelt. Hoe kan een diepgaande liefdevolle relatie ontstaan en standhouden terwijl mannen en vrouwen zo enorm verschillen?

Met eenvoudige, maar herkenbare voorbeelden laat de schrijfster zien hoe de draak en de robot zich in het dagelijkse leven openbaren. Het is de kunst niet te blijven hangen in de ruzies of de ergernissen, maar deze tegenstellingen samen te overwinnen. Alleen door een relatie te voeden, te beschermen en van de ander te leren, kan van lood goud gemaakt worden en worden tegenstellingen omgekeerd.

Toegevoegd: woensdag 3 maart 2010 22:50
Laatste update: woensdag 3 maart 2010 22:50
Categorie: Lisette Thooft, Psychiatrie, Zelfontwikkeling

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
Dagelijkse Inspiratie
Opleiding is de beste proviand op de reis naar de ouderdom.
-- Aristoteles
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.