Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

De Kracht van Verandering - Wayne W. Dyer

Geef vorm aan je eigen leven
De Kracht van Verandering
In dit boek draait alles om het begrip intentie: een nauwkeurig omlijnd doel in combinatie met de nodige vastberadenheid om het gewenste resultaat te bereiken.

Zeven gezichten
De grondbeginselen van intentie zijn samen te vatten in de volgende zeven gezichten: het gezicht van de creativiteit, vriendelijkheid, liefde, schoonheid, groei, onbeperkte overvloed en van de ontvankelijkheid. Vervolgens wordt aan de hand van deze zeven gezichten uitgelegd hoe je zelf (weer) in verbinding kan komen met je intentie.

Er zijn grofweg vier manieren van denken die je juist afhouden van het contact met je intentie: nadenken over wat er in je leven ontbreekt, nadenken over de omstandigheden van je leven, gefocust zijn op hoe het altijd is geweest en nadenken over wat “men” voor je wil. Voorbeelden van (negatieve) gedachten worden herschreven tot positieve affirmaties.

De praktijk
Het tweede gedeelte van het boek is het praktijkgedeelte. Op diverse gebieden van je leven wordt de kracht van intentie toegepast. Mijn intentie is: mezelf te allen tijde te koesteren (zelfrespect), doelbewust in het leven staan (het doel van je leven ontdekken), bij al mijn familieleden mezelf en in harmonie te zijn, me succesvol voelen en overvloed aan te trekken in mijn leven, een stressloos leven te creëren, de juiste mensen aan te trekken in mijn leven, te helen en geheeld te worden en het genie in mijzelf te herkennen.

Het laatste hoofdstuk herhaalt alle theorieën uit de kracht van verandering en beschrijft de kenmerken van een persoon die in harmonie is met zijn of haar intentie.

Toegevoegd: maandag 3 januari 2011 22:24
Laatste update: maandag 3 januari 2011 22:24
Categorie: Affirmaties, Levenskunst, Meditatie, Wayne W. Dyer, Zelfontwikkeling

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
Dagelijkse Inspiratie
Opleiding is de beste proviand op de reis naar de ouderdom.
-- Aristoteles
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.