Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

De Kunst van het Loslaten - Theo Fischer

De Kunst van het Loslaten
De kunst van het loslaten gaat over zaken waarmee wij onszelf het leven lastig kunnen maken. Het boek gaat over Yoe Wei – bewuste inspanning; het tegengestelde van Wu Wei.

In elk hoofdstuk wordt je geleerd om negatieve patronen te herkennen en worden er oefeningen aangeboden om deze los te laten.

Angsten en zorgen
We zijn vaak nauwelijks in staat om iets te doen tegen de door ons verstand bedachte scenario’s die niet uitkomen (net zoals veel van onze hoopvolle dagdromen). Hoe we weer baas in eigen huis kunnen worden, wordt via een bruikbare meditatie oefening toegelicht.

Afgunst
Ontevredenheid hindert ons het in harmonie leven met onszelf. Veel mensen kunnen in zichzelf geen rust vinden en kunnen niet tevreden zijn met wat ze zijn en wat ze hebben. Zolang je gevoel van eigenwaarde ontleent wordt aan de bezittingen en aan de middelen waarmee je je naar de buitenwereld presenteert, zal er altijd een gevoel van concurrentie blijven bestaan.

Zesde zintuig
We bezitten allemaal een zesde zintuig maar onze hersenen reguleren de waarneming van gebeurtenissen in ons dagelijks leven. Daarom is het voor ons vaak zo moeilijk om gevoelens en gedachten uit elkaar te houden. Neem ’s avonds voor het slapen gaan de lopende problemen nog even door – alleen de kwestie bekijken; geen oplossing proberen te vinden. Vaak valt ’s morgens het antwoord op je vragen “zomaar” binnen.

Door het loslaten van oude overtuigingen, zeilen we in de richting waar de wind ons heen blaast - maar dat blijkt een hele kunst.

Toegevoegd: donderdag 15 december 2011 20:16
Laatste update: donderdag 15 december 2011 20:16
Categorie: Esoterie, Levenskunst, Taoïsme, Theo Fischer

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
Dagelijkse Inspiratie
Wees geduldig want de wereld is groot en wijd.
-- Shakespeare
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.