Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

De Kunst van het Nietsdoen in de Praktijk - Theo Fischer

De Kunst van het Nietsdoen in de Praktijk
Dit boek is een verdere uitdieping van de theorieën zoals die in De kunst van het nietsdoen te vinden zijn. Ook de hoofdstuk indeling van dit boek is gelijk aan die van het eerder verschenen boek. Theo Fischer merkte aan het grote aantal brieven en e-mails van lezers dat er toch nog diverse zaken niet genoeg uitgediept waren. In dit boek beantwoordt hij de veelgestelde lezersvragen.

Het positieve denken
Vooral in het hoofdstuk over positief denken neemt hij een minder bescheiden en duidelijkere stelling in: voor hem is het positief denken niet alleen zinloos maar het kan zelfs gevaarlijk zijn voor het oplossen van levensproblemen. Volgens hem is de theorie dat denken pure energie is en als je je maar goed genoeg concentreert, je ieder gewenst effect kunt bereiken, niet waar. Denken kost namelijk energie – het levert geen energie op.

I Tjing
Ook het Boek der Veranderingen, de I Tjing, wordt uitgebreider behandeld. Het voorspelt als orakelboek niet de toekomst zoals bijvoorbeeld een waarzegster dat doet; het wijst ons op het heden en de in het heden bestaande neigingen van gebeurtenissen die in de toekomst zouden kunnen optreden. En dus niet per se zullen.

Intuïtie
De moderne wetenschap kan aan de hand van de uitkomsten van experimenten vaststellen hoe en waarom intuïtief handelen succes oplevert – het is een samenspel van spiegelneuronen in onze hersenen. Wie de kunst van het niet-handelen onder de knie heeft, laat intuïtie niet van zijn geheugen of ervaring afhankelijk zijn.

Ook dit boek bevat veel (nieuwe) bruikbare praktijk oefeningen voor iedere dag.

Om het boek goed te doorgronden, raad ik zeker aan om zijn voorganger eerst te lezen – op zichzelf staand gaat dit boek snel de diepte in die met het ontbreken van de nodige achtergrondkennis een ravijn kan zijn.

Toegevoegd: woensdag 27 juli 2011 21:56
Laatste update: woensdag 27 juli 2011 21:56
Categorie: Esoterie, Levenskunst, Taoïsme, Theo Fischer

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
  • De uitgeverij van De Kunst van het Nietsdoen in de Praktijk
Dagelijkse Inspiratie
Kortheid is een groot sieraad der welsprekendheid.
-- Cicero
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.