Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

De Ontknooping - Marinus Knoope

Over de helende rol van ongewenste emoties
De Ontknooping
In het langverwachte vervolg van De Creatiespiraal diept Marinus Knoope zijn theorie over de weg van wens naar werkelijkheid verder uit. Er blijken nog twee stappen (naast de twaalf bestaande) te bestaan: netwerken en ontknoopen.

Emotie is oproep tot actie
We zijn geneigd om ongewenste emoties te onderdrukken en niet toe te laten. We uiten niet het negatieve gevoel maar beschrijven de omstandigheden die dat gevoel volgens ons veroorzaakt.
De kunst is juist het ten volle toelaten van deze negatieve emoties – leer ermee te spelen en ontdek dat ze precies die kracht bevatten die je op dat moment nodig hebt. Het ervaren van een emotie geeft aan dat er op dat moment iets uit balans is.

Emotieparen
Alle emoties hebben een eigen natuurlijke tegenhanger (de immotie) en vormen samen een emotiepaar. De emotieparen zijn, na behoorlijk wat puzzelwerk, in een overzicht te ordenen – het Creatie Emotie Navigatie Systeem (CENS). Dit overzicht bevat 126 emotieparen (252 emoties/immoties) en is verdeeld over de stappen van de Creatiespiraal.

Het boek bevat naast een korte beschrijving van de totstandkoming van het CENS een gedetailleerde overzicht van alle 252 emoties – hiermee is de Ontknooping vooral goed bruikbaar als naslagwerk.

Toegevoegd: maandag 6 juni 2011 21:17
Laatste update: maandag 6 juni 2011 21:17
Categorie: Levenskunst, Marinus Knoope

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
Dagelijkse Inspiratie
Wees geduldig want de wereld is groot en wijd.
-- Shakespeare
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.