Spiritum
Boeken
Spirituele spreuken & quotes, boeken, video's en websites
Boek

Je kunt je Leven Helen - Louise L. Hay

Je kunt je Leven Helen
Louise Hay is een internationale autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. Deze Amerikaanse auteur heeft al diverse zelfhulp boeken geschreven (bijvoorbeeld 'Gebruik je innerlijke kracht' en 'Heel je lichaam') maar Je kunt je leven helen uit 1984 is haar bekendste boek. Haar carrière als schrijfster begon nadat ze was genezen van baarmoederhalskanker.

Louise's filosofie

Het boek begint met de uitgangspunten van haar filosofie. Enkele uitgangspunten die ik wil noemen: "We zijn zelf 100% verantwoordelijk voor al onze ervaringen" (wat we geven, krijgen we terug), "Het is nodig het verleden los te laten en iedereen te vergeven" en "We creëren zelf elke zogenaamde ziekte in ons lichaam" (alle ziekte komt voort uit een staat van niet vergeven).

Ouders

Louise onderschrijft de theorie dat wij in dit leven zelf onze ouders kiezen. Hun "zwakheden" zijn de perfecte leerschool voor de lessen die wij voor onze spirituele groei willen leren.

Gedachten

Vervolgens legt Hay uit hoe onze gedachten letterlijk onze toekomstige ervaringen naar ons toebrengen. Alles waar we onze aandacht op richten, vermeerdert zich. Het universum (de universele macht, de kosmos, …) zal onze gedachten en overtuigingen beantwoorden door omstandigheden en gebeurtenissen plaats te laten vinden die onze gedachtewereld perfect weerspiegelen. Let op: dit geldt voor zowel positieve als voor negatieve gedachten! Het universum maakt geen onderscheid en bewaarheid al jouw overtuigingen.

Affirmaties

Door je bewust te worden van je gedachten, kun je per direct proberen om negatieve gedachten om te buigen naar positieve. Dat zal in het begin zeker niet meevallen; de meesten gedachten gaan op de automatisch piloot – je bent al jarenlang gewend om op die manier op situaties te reageren. Ze gebruikt hiervoor affirmaties: positieve uitspraken over de manier waarop je wil dat je leven loopt. Doe deze altijd in de tegenwoordige tijd: "ik heb een perfecte woonruimte".

Vervolgens worden deze ideeën en filosofieën uitgewerkt in relatie tot de thema’s werk, succes, welvaart, relaties en het lichaam.

Je kunt je lichaam helen

Voor wat betreft het laatste thema: ons lichaam "praat" tegen ons in de vorm van signalen die wij ziekten noemen. Nemen we de kleine signalen niet serieus dan komen de signalen steeds vaker en worden ze steeds heftiger – tot we onze gedachtepatronen aanpassen. Achterin het boek staat een overzicht van ziekten en de waarschijnlijke mentale patronen die ze veroorzaakt hebben. Ook staat er een nieuwe gedachte waarmee je je lichaam kunt helen. Een voorbeeld is "keelpijn": "Boze woorden opkroppen. Ons niet in staat voelen om onszelf te uiten". Een nieuwe gedachte kan zijn: "Ik laat al mijn beperkingen los en mag mezelf zijn". Deze lijst is door observatie (tijdens Hay's sessies met cliënten) ontstaan.

Toegevoegd: dinsdag 18 augustus 2009 21:52
Laatste update: woensdag 11 mei 2016 20:02
Categorie: Affirmaties, Esoterie, Louise L. Hay, Zelfontwikkeling, Ziekte

Anderen bekeken ook deze boeken:
Meer info
Dagelijkse Inspiratie
Wees geduldig want de wereld is groot en wijd.
-- Shakespeare
Iets toe te voegen?
Heb je zelf spirituele boeken gelezen en wil je jouw bevindingen delen? Mail jouw boekrecensie.